Groei online met

B2B marketing

Wil jij bedrijven online aanspreken middels B2B marketing?

Traffic Today weet precies hoe jij B2B marketing inzet online. We vormen een sterke strategie gebaseerd op onderzoeken, die jou helpen je doelgroep makkelijker te bereiken. Zo bereik jij met B2B marketing al je doelstellingen!

We passen B2B marketing graag bij jou toe! Door een combinatie van de juiste diensten geloven wij dat we het uiterste resultaat voor jou neerzetten. Wil jij deze samenwerking met ons aan gaan? Kom in contact, dan bespreken we de mogelijkheden!

Vraag het Jette Onze Digital Marketeer
Jette

Wat is B2B marketing?

De letterlijke B2B marketing betekenis is “Business to Business marketing”. Deze naam legt al veel uit: het betreft alle marketingwerkzaamheden die jij uitvoert, gericht op andere bedrijven. B2B marketing is voor veel bedrijven erg belangrijk, omdat veel bedrijven zich niet op een directe consument richten, maar in plaats hiervan op andere bedrijven. Deze dienen anders aangesproken te worden: de gehele algemene communicatie vindt op een heel ander niveau plaats. Dit betekent niet dat B2B marketing veel moeilijker is dan B2C marketing, maar het legt wel extra belang op een juiste strategie.

Traffic Today is jouw partner voor B2B marketing. Deze marketingvorm zit in ons bloed: we doen niets anders! Onze succesvolle uitvoering voor onszelf is de basis voor een succesvolle marketing voor jouw bedrijf. Zo weten we door verschillende onderzoeken precies waar jij momenteel staat en welke diensten er ingezet kunnen worden om jouw doelstellingen te behalen. Dit alles volgens de normen en waarden van jouw bedrijf! Benieuwd hoe we dit doen? Vul ons contactformulier in, dan leggen we dit zo snel mogelijk aan je uit.

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Begin nu met B2B marketing!

B2B marketing is dé manier om bedrijven aan te spreken, mits je dit juist aanpakt. Hierbij helpen onze marketeers je maar al te graag. Het maakt niet uit wat jouw doelstellingen zijn, wij geloven dat we middels een intensieve samenwerking samen mooie stappen kunnen nemen. Vul het contactformulier in en ervaar het zelf!

De voordelen van

B2B marketing bij Traffic Today

 • Hogere positie in Google
 • Een breed team met verschillende interesses en kennis
 • Past binnen elke doelstelling
 • Jarenlange ervaring in deze marketingvorm
 • Betere conversieratio
 • Presenteert je bedrijf op unieke wijze

Hoe werkt B2B online marketing?

B2B online marketing werkt vrijwel hetzelfde als de traditionele marketing die je gewend bent. Het enige verschil zit hem in de naam: online marketing vindt alleen plaats middels online werkzaamheden. Dit zijn er velen! Misschien verwacht je dat je met B2B marketing minder mogelijkheden hebt dan met B2C marketing, maar dat is eigenlijk niet waar. Enkel de manier hoe je het uitvoert verschilt. Met B2B marketing is het bijvoorbeeld een stuk belangrijker om formeel te zijn; een informele tone-of-voice past juist goed bij B2C.

We focussen ons tot dusver vooral op de verschillen tussen B2B- en B2C marketing, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan je branding: in beide gevallen werkt het goed om jouw verhaal naar buiten te brengen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Een verhaal helpt in beide gevallen om binding te creëren tussen jouw en je klant: zodra mensen weten met wie ze te maken hebben, zullen ze hier sneller mee in zee gaan.

cta-employee-particles
call-to-action
Jette staat voor je klaar!
Groei nu met B2B marketing!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke diensten passen bij marketing B2B?

Er zijn verschillende diensten die passen bij marketing voor B2B. We benoemen er graag een paar en leggen ze voor je uit!

 • B2B email marketing: als jij je B2B-klanten direct wil aanspreken, is e-mailmarketing daar erg geschikt voor. Door middel van automation hoef je hier zelf helemaal niet veel voor te doen: door bepaalde slimme instellingen, stuur je automatisch herinneringsmails, waardoor je een hoger aantal conversies verwachten kunt.
 • LinkedIn B2B marketing: om de zakelijke markt te bereiken, is social media marketing geen slecht idee. Een social media kanaal dat bekendstaat om zijn zakelijke markt, is LinkedIn. Door jezelf via dit platform op een aangename manier te presenteren, voer jij je B2B marketing succesvol uit.
 • Display Adverteren: als jij slim wilt inspringen op het internetgedrag van je klanten, is Display Adverteren perfect voor jou. Deze manier van adverteren springt in op cookies: in de vorm van een banner vertoon jij jezelf aan potentiële klanten die eerder gezocht hebben naar een dienst die relevant is aan jouw bedrijf. Door ze aan jouw bedrijf te herinneren, is de kans groter dat ze bij jou komen om deze dienst uit te voeren.

FAQ: B2B marketing

🆚 Wat is het verschil tussen B2B- en B2C marketing?

Het verschil tussen B2B B2C marketing is in de naam te vinden: B2B richt zich op andere businesses, B2C op consumenten. Qua diensten zit er niet heel veel verschil tussen deze twee marketingvormen, maar qua aanpak wel. Met B2C marketing mag je een stuk directer zijn, omdat veel particulieren hier van gediend zijn. Bedrijven houden juist van een formelere aanpak. Door dit verschil passen sommige diensten ook beter bij de één dan anderen: voor B2B is LinkedIn bijvoorbeeld erg effectief, voor B2C zijn media zoals Instagram en TikTok ook erg geschikt.

📈 Welke markt past het best bij B2B marketing?

Binnen B2B marketing wordt er geen verschil gemaakt tussen markten, aangezien elke markt deze marketingvorm hanteert en nodig heeft. Natuurlijk zullen er bepaalde branches die hier meer behoefte aan hebben dan anderen, omdat sommige erg gericht zijn op consumenten. Toch heeft elk bedrijf stakeholders en samenwerkingen nodig, waardoor B2B marketing geschikt kan uitkomen.

💵 Wat zijn de kosten van B2B marketing?

Sommigen denken dat omdat B2B marketing een zakelijke markt betreft, dat de kosten hiervoor hoger zijn. Dit is niet waar, aangezien je de kosten voor deze marketingvorm volledig zelf in de hand hebt. Het ligt er maar net aan hoeveel budget jij hiervoor wil vrijmaken en vervolgens welke diensten hiervoor ingezet worden. Uiteraard staat een hoger budget wel voor een beter resultaat, puur doordat we meer vrijheid hebben om je strategie zo breed mogelijk uit te voeren.

🚶Bestaat er een Customer Journey voor B2B marketing?

Ja! De Customer Journey voor B2B marketing is zelfs heel vergelijkbaar met de Customer Journey voor B2C marketing, de Journey die je waarschijnlijk gewend bent. Dit is het geval, omdat het proces van aankoop eigenlijk vrijwel hetzelfde verloopt. Een bedrijf heeft iets nodig, gaat hierna op zoek, vind jouw bedrijf, overweegt dit en gaat tot actie over in de vorm van een samenwerking. De Customer Journey is dus ook een heel geschikt model om te gebruiken voor wanneer jij B2B marketing onderdeel van je marketingstrategie wilt maken.

B2B marketing trends

Het online landschap is een enorm actueel landschap. Als jij je hier correct wil presenteren, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de huidige B2B marketing trends. We noemen er een paar:

 • Automation: we benoemden het eerder ook al, maar het proces van automatisering is een enorme hot topic binnen online marketing. Eerder benoemden we e-mailmarketing, maar denk ook aan het toevoegen van chatbots aan je website. Waar vroeger veel klanten aangaven het persoonlijker vonden om met een persoon te praten, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Hiermee bespaar je zelf kosten, maar behandel je je doelgroep ook nog beter en actueler.
 • Social media: steeds meer bedrijven zijn actief op social media. Ondanks dat deze marketingvorm misschien niet direct aanslaat op jouw aantal conversies, kan het wel een belangrijk onderdeel van je presentatie zijn. Via social media hou je gemakkelijk je doelgroep op de hoogte van wat er speelt in jouw bedrijf. Maar, je kunt social media ook inzetten om kennis te delen, acties te promoten of andere dingen. Zo lang je zorgt voor een strakke vormgeving conform jouw huisstijl, is social media al snel effectief.
 • Web analytics: de nadruk binnen B2B marketing ligt natuurlijk enorm op presteren. Wij van Traffic Today zijn het ermee eens dat dit moet gebeuren. Daarom gebruiken we verschillende web analytics die ons helpen onze resultaten meetbaar te maken. Hierbij kun je denken aan website zoals Google Analytics, die makkelijk aan je website te koppelen zijn en veel handige inzichten verzamelen. Door op deze gegevens in te springen, optimaliseren we jouw website nog verder en behalen we de uiterste resultaten.

Traffic Today: jouw B2B marketing bureau

Ben jij op zoek naar een geschikt B2B marketing bureau? Dan ben je bij Traffic Today aan het juiste adres. Wij zijn een snelgroeiende marketing agency, die de nadruk leggen op samenwerking. Zo groeien wij door jou te helpen groeien! Ben jij enthousiast over deze werkwijze, of wil je er graag meer over weten? Kom in contact met één van onze marketeers! Zij vertellen je graag meer over hoe we B2B marketing inzetten om jouw doelstellingen te bereiken.

cta-employee-particles
call-to-action
Jette staat voor je klaar!
Groei nu met B2B marketing!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.