Google Shopping

Vergroot je omzet met Google Shopping

Extra opvallen met je webshop binnen Google? Een steeds belangrijker onderdeel van Google AdWords is Google Shopping. Tijdens het googelen zie je steeds vaker de Google Shopping advertenties. Traffic Today voert voor diverse klanten shopping campagnes uit. Dit zijn zeer gevarieerde campagnes voor producten van hoeden tot zwembaden en van koekjes tot hefbruggen. Traffic Today is in vrijwel elke branche thuis.

responsive webdesign

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is het medium om je producten, met zowel de afbeelding als de prijs, te vertonen in Google. Als verkoper is het mogelijk om Shopping campagnes te gebruiken om de online en winkelvoorraad te promoten en meer verkeer naar de website (of fysieke winkel) te genereren. Google Shopping is een onderdeel van de advertising in Google. Binnen Google AdWords is er de mogelijkheid om Google Shopping campagnes op te zetten.

Hoe werkt Google Shopping?

Om als aanbieder getoond te worden in de Google Shopping resultaten, is een productfeed een vereiste. Een productfeed, ook wel datafeed genoemd, is een exportbestand uit de productdatabase van de webshop. Dit bestand bevat alle informatie over de producten. Denk hierbij aan: artikelnummer, prijs, voorraad, EAN-nummer, productnaam, kleur, maat, productafbeelding, etc.

Vervolgens wordt in het Google Merchant Center de productfeed ingeladen. Het Google Merchant Center wordt gekoppeld met Google AdWords, waarna er in Google AdWords een Google Shopping campagne opgezet kan worden.

Voordelen van Google Shopping

Google is continu bezig om de zoekmachine te optimaliseren. Het doel is om de zoekende partij zo relevant mogelijke zoekresultaten te tonen. De afgelopen jaren zijn hier veel ontwikkelingen in geweest door Google zelf. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen is Google Shopping. Als je op zoek bent naar een product, dan is de kans vrij groot dat het eerst getoonde zoekresultaat een Google Shopping advertentie is. Google vertoont Shopping resultaten op twee verschillende manier.

Google voert deze functionaliteiten door omdat steeds meer internetgebruikers op een visuele manier shoppen. Het voordeel van Google Shopping is dat de potentiële klant direct de afbeelding van het product en de prijs kan zien. Hij hoeft niet meer verschillende webshops af te gaan om zelf de prijs te vergelijken, want dat doet Google voor je.

Waarom Google Shopping inzetten?

  • Meer verkeer naar je website
  • Toenemende omzet
  • Eenvoudig op verkoop gericht campagnebeheer
  • Bredere aanwezigheid in Google
  • Krachtige rapportage en concurrentiegegevens

Klinkt goed hè? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. We vertellen je graag wat we allemaal voor jou kunnen betekenen.

google search

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.

Vraag hier jouw gratis advies op maat aan

Geïnteresseerd in een online marketing campagne of wil je de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.