Case

SKEPP

Om de online vindbaarheid te vergroten besloot SKEPP de experts van Traffic Today in te schakelen.

Doelstellingen
  • Verhoging organische traffic
  • Technisch SEO verbeteren
  • Focus op de termen rondom “kantoorruimte” in alle actieve landen

“Toen ik Steven Lubbers uitnodigde vond ik zijn manier van benaderen, in vergelijking met andere bureaus, erg onderscheidend.”

Groei en positieve energie

Topposities in de belangrijkste zoekmachines behalen, dat is de droom van elke moderne ondernemer. Toen Joost Lansink, directeur van SKEPP Office Rental, zich realiseerde dat linkbuilding daarvoor noodzakelijk is besloot hij zich te verdiepen in deze zoekmachineoptimalisatietool.

Na wat googelen kwam hij Traffic Today op het spoor. “Wat ik heel belangrijk vind is een lokale partner. Vanuit praktisch oogpunt werken we liever niet samen met bedrijven aan de andere kant van het land. Toen ik Steven Lubbers uitnodigde vond ik zijn manier van benaderen, in vergelijking met andere bureaus, erg onderscheidend.” Het gesprek leidde tot een succesvolle samenwerking tussen SKEPP en Traffic Today, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

De samenwerking begon voorzichtig met kleine budgetten. Daardoor was het mogelijk al snel op te schalen. “Als ik nu bedenk, morgen doen we € 1.000 erbij, dan kopen we vanaf morgen voor dit bedrag meer uren in. Dat is heel lekker, die ongedwongenheid. Wat ik fijn vind is dat er meerdere mensen bij Traffic Today werkzaam zijn die precies op ons level zitten. Een lekker jong team, niet te veel poespas, maar gas erop. Met de zweep eroverheen als het moet. Kortom: snel schakelen en korte lijnen, geweldig.”

Joost vertelt dat hij en Steven soms dagelijks appen of bellen. De ene keer duurt dit dertig seconden en de andere keer hangen ze een uur met elkaar aan de lijn. “Een hele leuke, unieke en persoonlijke samenwerking.”

Succesvolle linkbuilding

Voordat de samenwerking met Traffic Today werd aangegaan waren ze bij SKEPP zelf al goed bezig op het gebied van content. Linkbuilding was daarentegen nog een ondergeschoven kindje. Er werd niet gedacht dat het een belangrijk onderdeel zou zijn om goede organische posities in Google te verkrijgen. “We deden hier en daar een beetje aan linkbuilding. Met SKEPP zijn we in een paar jaar tijd heel hard gegroeid, dat betekent dat je in korte tijd ook meer budget hebt om bepaalde zaken wel goed op te pakken. Op het moment dat we meer budget beschikbaar hadden heb ik Traffic Today ingeschakeld.”

De verwachting was om in de zomer van 2018 nummer één posities te behalen op de top 5 steden in Nederland. Dit lukte net niet, wel behaalden ze twee nummer één en drie nummer twee posities. “Dit heeft met name te maken met het feit dat we in een branche zitten waarbij we Funda als concurrent hebben. Dat we toch met beperkere middelen op sommige plekken Funda van de troon kunnen stoten, dat is deels toe te schrijven aan de succesvolle linkbuilding activiteiten van Traffic Today.”

Geen nummer, maar verbondenheid

Bij sommige partijen zouden ze volgens hen slechts een nummer zijn. Bij Traffic Today voelt SKEPP dat ze een belangrijke klant zijn. “Over en weer is daardoor meer verbondenheid. We kennen elkaar goed en weten waar bepaalde behoeften liggen, dat maakt het echt een topsamenwerking.” Wekelijks is er contact met SEO specialist Jurien Talen om de gezamenlijke actielijst door te nemen. Maar het met elkaar sparren beperkt zich niet tot deze vaste momenten. “Groot voordeel is dat wij naast linkbuilding en SEO Traffic Today ook kunnen inzetten op het gebied van consultancy. Als wij een pagina willen aanpassen dan laten we Jurien eerst checken hoe het zit met SEO en of de call to action goed staat. Dit geeft ons meer zekerheid om de juiste beslissingen te nemen.”

Proactief en persoonlijk zijn volgens Joost de termen die de samenwerking tussen beide partijen het best omschrijven. Regelmatig met elkaar om tafel gaan hoort daar ook bij. “Het is een wisselwerking, daar blijft het op terugkomen. Dat lijkt standaard maar het is echt zo gigantisch belangrijk. Zodra die wisselwerking er niet meer zou zijn verliest Traffic Today haar onderscheidend vermogen. Enerzijds is het voor ons prettig als we groeien, anderzijds ook voor Traffic Today om aan zo´n bedrijf verbonden te zijn. Samen tot de beste resultaten komen zodat we kunnen doorgroeien en die positieve energie vasthouden, dat is waar we voor blijven gaan.”

“Het is een wisselwerking, daar blijft het op terugkomen. Dat lijkt standaard maar het is echt zo gigantisch belangrijk.”

Wij maken het mogelijk voor SKEPP

Hoor het van Jurien

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen?

Bar Company

Volgende case
Close Hoor het van Jurien

Wij helpen je graag op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.