Mael Studio

Merkbekendheid

Voor MAEL bieden wij ondersteuning in hun online marketing werkzaamheden. Zo zetten we Google AdWords in, breiden we de online marketing strategie verder uit met Google Shopping en dynamische remarketing en geven we social media advies. We kijken samen waar nieuwe kansen liggen zodat MAEL online blijft groeien.

Doelstellingen

  • Het merk op de kaart zetten
  • Online meer zichtbaarheid creëren

Wat hebben we gedaan?

  • Online marketing strategie
  • SEA
  • Social media advertisement + advies
  • Conversieoptimalisatie + website optimalisatie

 


Het geheim achter het succes van Mael Studio

In maart 2016 richtten de voetballers Siem en Luuk de Jong het modemerk Mael Studio op. Unieke tassen, schoenen en kleding vliegen als warme broodjes over de online toonbank. Het succes blijkt zo groot te zijn dat nu, twee jaar later, een heuse Mael Studio winkel is geopend in de 9 Straatjes in Amsterdam. Wat is het geheim van dit modemerk?

Je kent de broertjes de Jong waarschijnlijk wel van het voetbalveld. Siem speelt bij Ajax, Luuk bij PSV. Op het veld zijn ze geduchte tegenstanders, terwijl ze in hun vrije tijd zij aan zij staan als businesspartners. De twee zijn namelijk samen oprichters van het modemerk Mael Studio. Met hun label richten ze zich op mannen die houden van mode die niet te schreeuwerig is, maar wel uniek.

Online focus

We zien tegenwoordig dat er steeds meer mensen online voor zichzelf willen beginnen. Merken en webshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedereen denkt uniek te zijn en een goede kans te hebben op een groot (online) succes. Echter blijkt in de praktijk dat het nog vrij lastig is om ook daadwerkelijk succes te boeken. Dit is Mael wel gelukt. Door voornamelijk te focussen op online weten ze precies de juiste doelgroep te bereiken en zien we in het straatbeeld steeds meer mensen met Mael items lopen.

Social media en influencer marketing

Het unieke van Mael is dat het merk een mono brand is. De leren schoenen en tassen van het merk worden niet verkocht in andere winkels, maar kun je alleen in de webshop en de fysieke winkel van het merk kopen. Daarbij zetten ze flink in op online marketing. Hierdoor is het label binnen een korte tijd uitgegroeid tot een groot succes. Zo maken ze effectief gebruik van social media en influencer marketing. Niet alleen de broertjes zelf dragen de items, maar ook diverse bekendheden en invloedrijke personen zijn fan van dit merk. Dit laten ze maar al te graag zien op hun social media kanalen met duizenden volgers, waardoor er in een korte tijd een enorme doelgroep wordt bereikt. Met deze strategie weten ze diverse prospects te prikkelen. Want wie wil er nou niet in deze items lopen als zulke grootheden het ook dragen?

Ondersteuning Traffic Today

Wij – Traffic Today – ondersteunen samen met onze partner Best4u, Mael met hun online marketing werkzaamheden. Dit uit zich in het aanbieden van hulp bij het bedenken en uitvoeren van de online marketing strategie. Zo staan we Mael bij om online een merk neer te zetten. Vanuit de uitgewerkte strategie wordt bijvoorbeeld Google AdWords ingezet en wordt deze campagne stap voor stap verder uitgebreid met bijvoorbeeld Google Shopping en dynamische remarketing. Daarbij geven we social media advies, helpen we bij social media advertisement en houden we ons bezig met conversieoptimalisatie. Uiteraard kijken we altijd samen waar er nieuwe kansen liggen en spelen we hier waar nodig op zodat Mael online blijft groeien.

Fysieke winkel

Dankzij het online succes van het modemerk is er dus ook besloten om een fysieke winkel te openen. Deze vind je in de populaire 9 Straatjes in Amsterdam. Ondanks de komst van de fysieke winkel, willen ze zich toch voornamelijk blijven focussen op online. En natuurlijk op voetbal, want dat staat nog steeds op nummer één…

Ook succes bereiken?

Wil je meer weten over het succesverhaal dat Mael heet? Bekijk dan de uitzending van RTL Boulevard en ontdek alles over het modemerk. Wil je met jouw webshop ook meer online bekendheid? Werk dan – net als Mael – samen met ons en we helpen je graag verder!

Met een kloppend hart in Amsterdam, maar een visie die over overzee gaat, is MAEL de juiste fit voor de stadse man die klaar is om de wereld te veroveren met zijn onmiskenbare stijl. Met de nadruk op schoenen en lederwaren en een oog voor textiel en mode kan MAEL zijn drager een volledige garderobe aanbieden.

icon-counter-3

Strategie

icon-counter-2

Merkbekendheid

icon-counter-1

Social media advies

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.