E-commerce optimalisatie

Dutch Expat Shop heeft Traffic Today ingeschakeld om de resultaten in zoekmachines zoals Google te verbeteren. De werkzaamheden die worden uitgevoerd variëren van taken op het gebied van SEO copywriting, advertising, strategisch advies en brainstormsessies

Doelstellingen

  • Betere vindbaarheid
  • Meer leads genereren
  • Verhoging bezoekers

Wat hebben we gedaan?

  • SEO optimalisatie
  • Strategie en brainstormsessies
  • Google Analytics en Google AdWords
  • Conversie optmalisatie

 


 

Zoals het klokje thuis tikt

Van een simpele webshop met 2.000 producten uitgroeien naar een webshop met meer dan 25.000 typisch Nederlandse en Belgische producten: Dutch Expat Shop groeit hard. Vanuit de hele wereld lopen de bestellingen binnen om dat echte thuisgevoel een beetje te herbeleven. Logisch, want zoals het klokje thuis tikt.. Traffic Today heeft volgens oprichter Mark Nooijen een grote bijdrage geleverd aan de groei en vindbaarheid van Dutch Expat Shop.

De samenwerking tussen Dutch Expat Shop en Traffic Today kwam ongeveer drie jaar geleden tot stand. Op dat moment was projectleider Sander Hoetink nog werkzaam bij moederbedrijf Best4u Internet Marketing. De opdracht luidde: het realiseren van groei en een betere vindbaarheid van de website. Om een goede campagne op te zetten is er vooraf gekeken naar bestaande data en vond er veel overleg plaats om de wensen goed in kaart te brengen.

“Mijn verwachtingen waren in eerste instantie best laag, omdat we voor Traffic Today met vier andere bureaus hebben samengewerkt en dat helemaal niets heeft opgeleverd, behalve veel kosten.” Gelukkig zag Mark als positieve ontwikkelingen. Na een jaar verdubbelde de omzet zelfs, iets waar hij zeer tevreden over is.
“Zelf houd ik me bezig met de social media, nieuwsbrieven en content van de website. Van een online marketing bureau verwacht ik groei in het aantal bezoekers en bestellingen.” Worden je verwachtingen waargemaakt? “Tot nu toe laat onze website een sterke groei zien, al vanaf het begin met de samenwerking met Traffic Today. Laten we dit vooral vasthouden.”

Van woonkamer naar winkelpand
Doordat eigenaar Mark Nooijen vaak zelf in het buitenland verbleef merkte hij al snel dat hij de typisch Nederlandse producten, zoals kaas en hagelslag miste. Het idee ontstond om Dutch Expat Shop op te richten voor alle Nederlanders die hun heil betreft hun favoriete gemiste producten ergens anders moesten zoeken. Deze grote online supermarkt biedt inmiddels meer dan 25000 Nederlandse en Belgische producten. Het assortiment wordt met de grootste zorg samengesteld en iedere maand weer uitgebreid

Mark vertelt dat Dutch Expat Shop begonnen is vanuit de woonkamer, daarna kwam de keuken erbij en als snel volgde ook de garage. Zelfs na een aanbouw groeiden ze binnen no time uit hun jasje. Na het derde jaar zijn ze verhuisd naar een winkelpand in het dorp. “Momenteel zitten we in een grote bedrijfshal met een magazijn van 500m2 waar veel geautomatiseerd is en hier zit ook een kantoor bij.”

Linkbuilding, AdWords en nieuwe ideeën
Sinds de oprichting enkele jaren geleden heeft Dutch Expat Shop een flinke groei doorgemaakt. Hier heeft online marketing een belangrijke rol in gespeeld. Linkbuilding en AdWords zijn de generators voor leads. “De campagne loopt eigenlijk vanaf begin af aan goed. Sander heeft ervoor gezorgd dat we veel beter vindbaar zijn. Ook adviseerde hij bepaalde dingen op de website te veranderen, zodat het gebruiksvriendelijker wordt voor klant. Daarnaast veel tips over wat er wel of niet op moet komen, dus technisch en op het gebied van marketing.”

Iets wat Mark als zeer prettig ervaart is dat hij alles kan zeggen en er goed geluisterd wordt. “Er wordt rustig gehandeld en indien er zich problemen voordoen worden deze snel opgelost. De goede bereikbaarheid vind ik eveneens heel fijn werken. Ook draagt Sander regelmatig nieuwe ideeën aan en ik ben iemand die iets nieuws wil proberen, dat sluit goed om elkaar aan.”

Momenteel wordt er door Traffic Today en Best4u gebouwd aan een nieuwe website. “Een spannend project, want het is altijd weer een kwestie van afwachten hoe het uitpakt, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Verder gaan we ons in 2019 volop richten op de content van de website.”

Dutch Expat Shop

De allergrootste online supermarkt Dutch Expat Shop maakt het mogelijk om ruim 25.000 Nederlandse en Belgische producten naar het buitenland te sturen. Zo heb je – waar je ook woont – jouw eigen favoriete producten binnen 4 werkdagen, wereldwijd en tegen de allerlaagste verzendkosten voordelig in huis!

+108.75%

opbrengst

+18.20%

gem. bestelwaarde

116

Bestellingen vanuit 116 landen

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.